Skip to main content

Idrætsskader

Uddannelsen som Idrætsskadeterapeut er en overbygning på massør uddannelsen. Uddannelsen giver en bred faglig viden i problematikken omkring idrætsskader og andre skader opstået på bevægeapparatet i forbindelse med idræt eller på arbejdspladsen.

Der kan stilles diagnose og laves behandling for  knæskader, hofteskader, ankelskader, diskusprolaps, skulderskader, lyskenskader, låst bækken, tennisalbue, museskade m.m

Formålet med at stille den rette diagnose er at man kan påbegynde den rigtige behandling. På den måde nedsætter man genoptræningsperioden.

Ved uddannelsen til Idrætsskadeterapeut er der lagt stor vægt på ikke blot at opnå stor viden omkring forskellige behandlinger, men i høj grad også om at vide hvilke skader man ikke skal behandle. En fejlagtig behandling kan i værste fald forværre den pågældende skade. Derfor er det vigtigt, at man som Idrætsskadeterapeut kan foretage en professionel korrekt behandling, så den skadede hurtigst muligt kan genoptage sin idræt og/eller sit arbejde.